Mielőtt hibabejelentéssel élne, kérem olvassa át a következőket. Lenti hibák kiküszöbölésével pénzt spórolhat meg. Leggyakoribb hibák mosógép, mosogatógép, szárítógép esetén

Amennyiben a hibát nem tudja elhárítani, úgy hívjon szakembert: Juhász Szerviz hibabejelentő: +36203782920

Mosógép

Kérem ellenőrizze, hogy áram alatt van e a mosógép vagy van-e feszültség a konnektorban.

Ellenőrizze a bevezető csövet, hogy kicsúszott-e, helyezze vissza. A szűrő nincs jól rögzítve, rögzítsük. Az elvezető cső nincs megfelelően rögzítve, erősítsük a megfelelő helyre.

Egyáltalán nem jó. A szállításkor használatos rögzítőket nem távolítottuk el. Az állítható lábakat a kívánt pozícióban rögzítsük.

Mossunk nagyobb mennyiségű ruhát, hogy egyenletes legyen a ruhaneműk eloszlása a dobban.

Használjunk kevesebb mosóport, mosófolyadékot, vagy csökkentett habzásút – alkalmazkodva a gyártó által javasolt mennyiséghez.

Nem használt megfelelő mennyiségű mosószert, vagy nem mostuk elég magas hőmérsékleten. Ajánlatos ellenőriztetni ilyen esetben a fűtőszálat is. Célszerű újabb mosást indítani, magasabb hőfokon, több mosószerrel.

Foltosak a ruhák mosás után?

A foszfátmentes mosószer használatának következménye, ezek vízben nem jól oldódó anyagokat tartalmaznak a víz lágyítása érdekében. Ennek alkotórészei tapadnak a ruhára. Megoldásként kefével történő eltávolítás után mossuk ki ismételten a ruhákat, kevesebb, vagy folyékony mosószerrel.

Tisztítsuk meg a lerakódott mosószertől az adagolóedényt, precízen helyezzük vissza.

Valószínűleg nem zártuk be megfelelően az ajtót. Egy biztonsági kapcsoló védi a mosógépet a nyitott állapotban lévő elindulástól.

Ellenőrizzük, hogy a bevezető cső a helyén van-e, illetve vízellátása megoldott-e.

Mosogatógép

Nem csatlakozik rendesen a gép az elektromos hálózatba, vagy a vizet elzártuk. Előfordulhat, hogy eltömődik a vízbevezetésnél található szűrő is. Ezt egyszerűen tudjuk kezelni, hiszen csak a szitát kell megtisztítani a szennyeződéstől.

Ilyenkor vagy kevesebb mosogatószert használjunk, vagy talán az öblítő részébe is mosogatószer került és ez váltja ki.

Akkor valószínű, hogy a vízelvezető vagy a szűrők tömődtek el. Megoldás: Alsó szűrő tisztítás. A használati utasítás minden esetben pontos leírást tartalmaz a szűrő tisztításról, de általánosan elmondható hogy a gépből való kiszedés után el kel távolítani az idegen tárgyakat (csont, leázott papír, fogpiszkáló, szálka, törött üvegdarabok) majd csap alatt elöblíteni. Ezután visszarakhatjuk a gépbe, és kezdődhet a próba.

Indítás után a gép elindul, de kis idő után hibát jelez, vagy csak halk bugás hallatszik a gépből, de nem mosogat. Megoldás: A gép bevezető víztömlőjében dugulás.A nem AQUASTOP- os gépeknél a bevezető tömlő lecsavarása után lehet kihúzni egy szűrőt.

Vagy a sziták vagy pedig a forgókar van eltömődve.

Ez lehet annak a hibája, hogy a forgókar beleütközik valamelyik edénybe. Ezért érdemes mindig helyesen belepakolni.

A szórókarokat amik a kosarak alatt találhatók nem motorok hajtják, hanem a belőlük kiáramló víz. Így nagyon fontos hogy ne legyenek eldugulva. A szórókaron levő minden fúvókának tisztának kell lennie.

Ha a mosogatási ciklus rendben végig megy de az edények nem tiszták. Főleg a tányérok, és az erősebben szennyezett edények nem tiszták. A poharakon nem olyan látványos ez a hiba. Ekkor szoktam javasolni a mosogatógép tisztító használatát. Ez egy 250ml folyadék, melynek a zárókupakján egy matrica található.

A modern gépek beállítása igazán fontos. Ennek az az oka, hogy a víz és energia fogyasztás oly mértékben van minimalizálva, hogy a rosszul beállított gép azonnal látható rossz mosogatási eredményt produkál. Beállítandók: Vízkeménység, Öblítőszer (fényesítő) hozzáadagolt mennyiség, extra öblítés be illetve kikapcsolása. Ezeket az értékeket a használati utasításból tudjuk kikeresni, vízkeménységről pedig a helyi vízszolgáltató ad tájékoztatást.

Érdemes szakembert hívni.

Szárítógép

A hibajelenség legvalószínűbb oka a levegő áramlásában lévő dugulás. Ennek a hibának a javítása egyszerű dolog akár Ön is elvégezheti. A hibajelenség legvalószínűbb oka a levegő áramlásban lévő dugulás. Első lépésben érdemes megnézni a szárítógép szűrőjét, melyet célszerű minden szárítás után letakarítani. Ha ez után sem javulna meg érdemes szárítógép szerelő segítségét kérni.

A számítógép otthoni fizikai kitakarítására általában a bátrabbak szánják el magukat, nagyon sok a sztereotípia, tévhit a számítógép tisztítással kapcsolatban. De mindenfajta előzetes utánanézés nélkül ne vágjunk bele a gép takarításába, mivel egy-egy óvatlan mozdulat súlyos problémákat okozhat. E fajta tisztítást célszerű szárítógép szerelő szakemberre bízni!

Ha a szárító lassan melegszik fel, akkor lehetséges, hogy nem kap megfelelő áramot vagy a a szárítógép szűrőét kell megtisztítani.

Ha mindezek ellenére is hibás készüléke, keressen bizalommal!